Jadłospis
od 11-03-2024 do 15-03-2024
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę
Śniadanie
płatki owsiane na mleku (200 g)
chleb staropolski z masłem (35 g)
jajecznica ze szczypiorkiem (100 g)
herbata z cytryną: napar z herbaty (200 ml), cytryna (3 g), cukier (5 g), mus jabłkowy (100 g)
Obiad
pomidorowa z makaronem (250 g)
pałeczki z kurczaka (90 g)
ziemniaki (150 g)
sałata lodowa z jogurtem (100 g)
kompot owocowy (200 ml): mieszanka owocowa (20 g), cukier (5 g)
Podwieczorek
kasza manna na gęsto z musem truskawkowym (100 g),
bułeczka z masłem (35 g)
herbata miętowa: napar z mięty (200 ml), cukier (5 g)
Śniadanie
ryż na mleku (200 g)
chleb staropolski z masłem (35 g)
szynka konserwowa (20 g)
sałata (10 g)
rzodkiewka (10 g)
herbata owocowa: napar z herbaty (200 ml), cukier (5 g), banan (60 g)
Obiad
kapuśniak (250 g)
kotlet mielony (80 g)
ziemniaki (150 g)
marchew z groszkiem (70 g)
kompot owocowy (200 ml): mieszanka owocowa (20 g), cukier (5 g)
Podwieczorek
1/2 kajzerki z masłem i konfiturą jagodową (40 g),
actimel do picia (100 g),
herbata: napar z herbaty (200 ml), cukier (5 g)
Śniadanie
Chleb staropolski z masłem (35 g),
ser żółty (20 g),
ogórek zielony (15 g),
kakao: mleko (200 ml), kakao (3 g), cukier (5 g),
herbata z miodem i cytryną: napar z herbaty (200 ml), miód (5 g), cytryna (3 g)
melon (80 g)
Obiad
barszcz biały (250 g)
racuchy z jabłkiem (80 g)
kompot truskawkowy (200 ml): truskawki (20 g), cukier (5 g)
Podwieczorek
graham z masłem (35 g)
szynka dziadka (20 g)
papryka czerwona (20 g)
mandarynka (80 g)
herbata z miodem i cytryną: napar z herbaty (200 ml), cytryna (3 g), cukier (5 g)
Śniadanie
prażona pszenica na mleku (200 g)
chleb staropolski (35 g)
schab pieczony (20 g)
ogórek kiszony (15 g)
herbata: napar z herbaty (200 ml), cukier (5 g)
1/2 gruszki
Obiad
zacierkowa (250 g)
gulasz wieprzowy (120 g)
mizeria z jogurtem (120 g)
kompot wiśniowy (200 ml): wiśnie (20 g), cukier (5 g)
Podwieczorek
koktajl truskawkowy (200 ml)
wafle ryżowe (15 g)
herbata miętowa z cytryną: napar z mięty (200 ml), cytryna (3 g), cukier (5 g)
Śniadanie
chleb staropolski (35 g)
pasta z makreli (30 g)
kawa zbożowa: mleko (200 ml), kawa zbożowa (3 g), cukier (5 g)
1/2 gruszki
Obiad
szczawiowa (250 g)
medaliony w panierce kukurydzianej (80 g)
ziemniaki (150 g)
warzywa gotowane (70 g)
kompot owocowy (200 ml): owoce (20 g), cukier (5 g)
Podwieczorek
drożdżówka z jabłkiem (105 g)
mleko (200 ml)
herbata miętowa: napar z mięty (200 ml), cukier (5 g)